Logo Light of Being School

Ervaringsweekend ‘Thuiskomen bij jezelf’ door Jeanine

Het was weer een heerlijk en verrijkend weekend waarin ik me heb laten onderdompelen in de Light of Being. 

Liefde is ruimte geven

Het begon met de satsang rondom het thema liefde. Anandajay nodigde ons, in al zijn eenvoud, uit om innerlijk ruimte te geven, want als je het leven in jezelf ruimte geeft, dan komt er liefde vrij.

Ik maakte eerst contact met mezelf, met dat ik er ben, dat ik besta, dat ik adem en met het leven dat door mij heen stroomt. Het is dan niet mijn ik die zegt, ‘nou dan ga ik maar eens even ruimte geven’, maar juist mijn verlangen wat toestaat dat er ruimte komt. Het is alleen maar een ja zeggen, want ik verlang immers naar ruimte, naar vrijheid, naar liefde. Het was voor mij fascinerend, want ik voelde me opengaan voor een andere dimensie voorbij aan mijn ik. Er was even een diepte voelbaar die geen woorden kent, maar liefde liet voelen, vanwege dat wat ik had vrijgegeven. Ik voelde even geen ballast meer en mijn fysieke pijn was verzacht.

Blije energie

Door de serene sfeer in het huis, het samenzijn in de groep en het zorgvuldig samengestelde programma van de Teachers, waarin ook ruimte was voor stilte en ontspanning in de prachtige natuur, kon ik steeds weer opnieuw voelen wat het met me deed om ruimte te geven, aan mezelf, aan de ander en aan de situatie van dat moment. Ik voelde me levendiger. Ik merkte dat het eigenlijk geen moeite kostte om steeds weer ja te zeggen tegen mijn energie, omdat het zo fijn voelde. Ik werd er blij van.

Verdieping door de werkvormen

Door de werkvormen die werden aangeboden op de verschillende dagen kwam er meer verdieping in het thema liefde en het werd nog concreter voelbaar wat ruimte geven doet in mijn lichaam, in mijn gevoel, in mijn energie en ook voor mijzelf. Ik mag er gewoon veel meer zijn, met alles erop en eraan, zonder oordelen.

Tijdens de Yoga door het fysieke bewegen, maar vooral tijdens de HeartSinging door het laten ontstaan van de verschillende klanken begon ik niet alleen energetisch, maar juist concreet in mijn lichaam stromingen te voelen, in hartgebied, romp, handen en benen. Doordat mijn hart ruimte kreeg voelde ik mededogen voor mijn menszijn hier op aarde. Mijn keel bleef wat gespannen en ik ontdekte hoe lastig het voor me is om mijn werkelijke gevoel de vrijheid te geven om via klanken naar buiten te komen.

Tijdens de AuraAwakening ging dat iets makkelijker, want ik raakte ontroerd door de gevoeligheid die ontstaat als ik vanuit mijn aanwezigheid mijn chakra’s vrijgeef en hun verschillende sferen mag kleuren in de tekening. Dat is zo liefdevol naar wat ik ervaar en wat ik werkelijk ben. Dan kom ik thuis.

Dankbaar

Het was een gemoedelijk, respectvol en waardig samenzijn met elkaar en ik voel me dankbaar voor de warme begeleiding van de teachers, wat gedurende het hele weekend voelbaar was, maar ik ben ook dankbaar naar mezelf, omdat ik heb toegestaan om liefde te laten stromen.

Liefs Jeanine

Wat kun je verwachten van de Light of Being retraites?

7 maart 2023
Je wordt begeleid door 2 ervaren teachers die je meenemen op een reis naar binnen, daar waar je jezelf weer vindt, plaats kunt nemen in je leven zoals het nu is en voelen dat je goed bent zoals je bent en dat je ‘heel’ bent. Welk thema het weekend ook heeft, in het zorgvuldig opgebouwde […]
Lees meer

Welkom (door het team)

8 december 2022
Welkom bij de Light of Being School of Spiritual Awareness in andere kleuren en vormen gehuld. Een nieuwe look die uitdrukking geeft aan de vernieuwingen binnen de Light of Being. Even wennen misschien voor de trouwe bezoeker van de school, maar laat je verrassen! De inhoud, de werkvormen en de boodschap van vrede die we […]
Lees meer

Mijn lievelingsplek (door Jeanine)

8 december 2022
Het is een heerlijke kamer, niet groot maar knus en gezellig. Het voelt als een omhulling, beschut en veilig. Ik laaf me aan de schoonheid van de lichte sfeer. Ik voel me erin thuis. Het geeft me rust en het nodigt me uit om los te laten. Ik heb mijn stoel zo neergezet dat ik […]
Lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang je onze nieuwsbrief al? Blijf op de hoogte en schrijf je in.
Nieuwsbrief inline

Anandajay

Anandajay is de grondlegger van de Light of Being en de School of Spiritual Awareness, waar hij al tientallen jaren zijn vredesboodschap via talloze programma’s, bijeenkomsten en opleidingen doorgeeft. Tevens is hij de bron en ontwikkelaar van de twaalf unieke Light of Being werkvormen, die wij in ons werk gebruiken.

Lees en beluister meer over hem, zijn Teachings, zijn boeken en muziek.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram