Logo Light of Being School

Wat kun je verwachten van de Light of Being retraites?

Je wordt begeleid door 2 ervaren teachers die je meenemen op een reis naar binnen, daar waar je jezelf weer vindt, plaats kunt nemen in je leven zoals het nu is en voelen dat je goed bent zoals je bent en dat je ‘heel’ bent.

Welk thema het weekend ook heeft, in het zorgvuldig opgebouwde programma volgen we  een rode draad die jou eerst begeleidt in het afdalen en loslaten van wat je niet meer nodig hebt, waardoor je teruggebracht wordt naar binnen, naar je kern, om daarna vanuit die verbinding met jezelf ook weer naar buiten te komen, tot expressie te komen in wie je bent.

Door deze twee polen, naar binnen en naar buiten, steeds met elkaar te verbinden voel je weer het geheel dat je bent.

Daarvoor gebruiken we verschillende werkvormen zoals gezamenlijke meditaties, yoga, chakra healing, sacrale dans, heartsinging en nog meer.

Ook letterlijk verbinden we binnen en buiten, door tijd in te ruimen om in de natuur te zijn. En over polen gesproken, er is in het programma een balans tussen stilte en gelegenheid voor uitwisseling.  Je bent in een groep met gelijkgestemden en er is naast alles wat we samen doen ook ruimte voor persoonlijke aandacht. De groep telt maximaal 10 deelnemers zodat we die aandacht ook echt kunnen geven. 

We zijn er voor je met al je vragen, met alles wat je tegenkomt. We helpen je op weg als je niet zo vertrouwd bent met stilte of met het loslaten van je dagelijkse bezigheden. Je hoeft geen ervaring te hebben met meditatie of de andere werkvormen die we gebruiken, je wordt erin begeleid.

Jouw inbreng in de retraite is te zijn wie jij bent, met alles erop en eraan! En met je verlangen om je deze dagen dieper met jezelf te verbinden, te ontdekken wat voor jou waardevol is in je leven, uit te wisselen en plezier te hebben. 

De begeleiding

Ons team bestaat uit vijf ervaren teachers. De meeste retraites worden begeleid door twee van ons, wie dat zijn hangt af van het thema en de werkvormen die we gebruiken. Samen bieden we je een veilige en lichtvoetige bedding, waarin jij je proces kunt gaan, vertrouwen kunt krijgen in jezelf en in het pad dat je loopt. Nieuwe inzichten en handvatten ontvangt, om in je dagelijkse leven te integreren.

De achtergond

Spiritueel leraar Anandajay, is de bron van waaruit de Light of Being School of Spiritual Awareness, het Retraitecentrum, de 12 werkvormen en alle muziek die we gebruiken zijn ontstaan. Door hem zijn we jarenlang opgeleid en in onze persoonlijke en spirituele ontwikkeling begeleid. Onze verbinding met Anandajay en alles wat hij in de wereld heeft gezet, geven ons de voedende bodem en de inspirerende kracht in ons werk en in ons leven.

Voorbeeld programma van een weekendretraite

Vrijdagavond

Vanaf 16.00: aankomst met thee en kamer inrichten
17.30: gezamenlijk eten, verder kennismaken, bespreken programma en vragen
20.00: meditatief samenzijn met mantra muziek (aankomen op deze plek) 

Zaterdag

08.00   Surya Namaskar of ander meditatief programma met muziek (ontwaken van lichaam, geest en ziel )
09.00   Ontbijt in stilte, daarna tijd voor vragen, opruimen keuken
10.15   Stiltetijd op je eigen wijze (binnen of buiten)
11.30   ‘De weg naar binnen’. Verdieping van het thema met verschillende werkvormen, zoals yoga, meditatie en selfhealing. 
14.00   Lunchen naar wens en bezinning (alleen of met anderen, binnen, buiten, wandelen) 
16.00   Verdieping van het thema en jouw proces, met verschillende werkvormen
19.00   Avondeten in stilte, daarna uitwisselen en opruimen
20.30   Meditatief samenzijn met mantra muziek (loslaten wat je belast en je laten omhullen door de klanken)

Zondag

08.00   Surya Namaskar of ander meditatief programma met muziek (ontwaken van lichaam, geest en ziel)
09.00   Ontbijt in stilte, daarna tijd voor vragen, opruimen keuken
10.15   Bezinning (alleen of met anderen, binnen of buiten) 
12.00 ‘ De weg naar buiten’ uitdrukking geven aan jezelf via verschillende werkvormen zoals aura awakening, heartsinging en sacred dance
14.00   Uitwisselen en afronding met soep
15.00   Inpakken en zorg voor je kamer
16.00   Vertrek

Afhankelijk van het thema van de retraite maken we gebruik van de 12 Light of Being werkvormen, we passen ons aan op het aantal deelnemers en het weer, maar er zal in het programma hoe dan ook ruimte zijn voor stilte, wandelen, en onderling uitwisselen.

Ervaringsweekend ‘Thuiskomen bij jezelf’ door Jeanine

28 juni 2023
Het was weer een heerlijk en verrijkend weekend waarin ik me heb laten onderdompelen in de Light of Being.  Liefde is ruimte geven Het begon met de satsang rondom het thema liefde. Anandajay nodigde ons, in al zijn eenvoud, uit om innerlijk ruimte te geven, want als je het leven in jezelf ruimte geeft, dan […]
Lees meer

Welkom (door het team)

8 december 2022
Welkom bij de Light of Being School of Spiritual Awareness in andere kleuren en vormen gehuld. Een nieuwe look die uitdrukking geeft aan de vernieuwingen binnen de Light of Being. Even wennen misschien voor de trouwe bezoeker van de school, maar laat je verrassen! De inhoud, de werkvormen en de boodschap van vrede die we […]
Lees meer

Mijn lievelingsplek (door Jeanine)

8 december 2022
Het is een heerlijke kamer, niet groot maar knus en gezellig. Het voelt als een omhulling, beschut en veilig. Ik laaf me aan de schoonheid van de lichte sfeer. Ik voel me erin thuis. Het geeft me rust en het nodigt me uit om los te laten. Ik heb mijn stoel zo neergezet dat ik […]
Lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang je onze nieuwsbrief al? Blijf op de hoogte en schrijf je in.
Nieuwsbrief inline

Anandajay

Anandajay is de grondlegger van de Light of Being en de School of Spiritual Awareness, waar hij al tientallen jaren zijn vredesboodschap via talloze programma’s, bijeenkomsten en opleidingen doorgeeft. Tevens is hij de bron en ontwikkelaar van de twaalf unieke Light of Being werkvormen, die wij in ons werk gebruiken.

Lees en beluister meer over hem, zijn Teachings, zijn boeken en muziek.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram