Logo Light of Being School

Huisregels en praktische informatie

Het Lighthouse ligt in het dorpje Hergersberg in de Duitstalige Belgische Eifel.
De hoofdingang is op Hergersberg 46. Parkeren kan voor de deur, op de parkeerstrook langs de straat.

Kamer en beddengoed

De eenpersoonskamers zijn op de eerste verdieping, ze beschikken elk over een wastafel en de douches zijn op de gang. Je deelt een douche met maximaal drie andere personen. Er kan desgewenst op een aantal grote kamers een bed bij worden gezet.
Een laken- en handdoekenset kun je huren voor € 10, maar je kunt ook je eigen lakens en handdoeken meebrengen. Een dekbed en kussens zijn aanwezig.

Koken en boodschappen doen

Op de begane grond is een grote gemeenschappelijke keuken/lounge waar koelkast, kookplaat, oven, koffiezetapparaat, waterkokers en vaatwasser aanwezig zijn.  Er zijn kastjes om je etenswaren op te bergen. We eten in huis vegetarisch, het is geen must voor onze gasten, maar het is fijn wanneer je er rekening mee wilt houden in verband met de etensgeuren. Er is een supermarkt op 10 minuten loopafstand (de Delhaize). Daar is het ook mogelijk om te tanken (pinautomaat). Een geldautomaat is op 15 minuten rijden.

Inrichting en kleding

Je zag misschien al op de site dat het Lighthouse met lichte en witte kleuren is ingericht. Dit draagt bij aan de verstillende en omhullende sfeer die het huis biedt. Het wit komt ook terug in onze kleding. De meesten van ons (bewoners) (link naar over ons) zijn doorgaans in het wit of beige etc.  Van onze gasten verwachten we dat niet. We stellen het wel op prijs wanneer je in de meditatieruimte lichte of witte kleding draagt. (Link naar FAQ waar iets over het waarom van de witte kleding staat). We benoemen dit onderwerp ook omdat het ongemakkelijk kan voelen, wanneer je je er niet bewust van was en pas bij aankomst deze gewoonten ontdekt.

Respect voor het huis

Gezamenlijk dragen we zorg voor het schoonhouden van de openbare/gemeenschappelijke ruimten zoals keuken, lounge, meditatieruimten, badkamers en toiletten. Ieder ruimt daartoe zijn spullen op na gebruik en laat de ruimte achter zoals hij die aantrof. Zo ook je slaapkamer als je vertrekt. Zo gaan we zelf met het huis om, en we vragen dat ook van onze gasten.

Alcohol en roken

We stellen het op prijs dat er geen alcohol in het huis gedronken wordt en dat er ook niet gerookt wordt. Waxinelichtjes of wierook branden is op de slaapkamers ook niet toegestaan.

Stilte en respect voor elkaar

Bij een georganiseerde retraite zijn er altijd stilteperioden in het programma en we vragen de deelnemers, en ook andere gasten in huis, deze te respecteren, in het bijzonder na 22.00 uur op de slaapafdeling. Wanneer je voor een soloretraite bij ons bent, dan ben je natuurlijk helemaal vrij en zullen we rekening houden met jouw wensen omtrent stilteperiodes.

Gebruik meditatieruimte

Wanneer je hier solo bent, kun je ‘s zomers vrij gebruik maken van de meditatieruimte overdag en ‘s avonds tot 21 uur, tenzij er een groep in huis is, dan heeft deze de beschikking over de meditatieruimte.
In de winter vragen we hiervoor een kleine vergoeding in verband met de gestegen stookkosten.
Er zijn voldoende meditatiekussens, bankjes, stoeltjes en ook yogamatten, die je op je eigen kamer kunt gebruiken. Bij het binnengaan van de meditatieruimte vragen we je om schone sokken aan te trekken.

Ochtend- en middagrituelen

Om 08.15 en om 17.00 uur komen de bewoners van het Lighthouse bij elkaar voor een meditatief (yoga) moment, al dan niet omringd door klanken of mantra’s. Je bent welkom om je hierbij aan te sluiten, als je dat zou wensen. Wanneer je hier verblijft op basis van een arrangement (link naar centrumpagina), dan wordt begeleiding bij de ochtendbijeenkomst aangeboden.

Tuin 

Achter en naast het huis is een grote tuin met zitjes waar je gebruik van kunt maken, ook om te eten bijvoorbeeld. Aan de voorkant van het huis is een groot balkon dat vaak wordt gebruikt om te ontbijten.

Omgeving

Er zijn kaarten en wandelroutes van de omgeving voor je beschikbaar, want je kunt in de buurt hele mooie wandelingen maken. Je kunt ook in de omgeving prachtige fietstochten maken langs de Kyllradweg.

Meenemen voor een dag-, weekend- of andere (solo)retraite

  • Huissloffen: in huis gebruiken we huissloffen of slippers.
  • Sokken: in de meditatieruimte gebruiken we schone, licht gekleurde sokken.
  • Dekentje, bankje, yoga mat: neem als je dat fijn vindt een eigen dekentje, mat of zitgerei mee (o.a. i.v.m.de hygiëne). We hebben hier in huis overigens voldoende bankjes, kussens en matten en ook dekentjes voor iedereen.
  • Beddengoed, wanneer je die niet wenst te huren
  • Wandelschoenen en ‘buitenkleding’ zijn prettig voor als je de natuur in gaat.

Bijdrage voor een kamer

De bijdrage voor een overnachting is 45 euro.

 


Op de pagina centrum kun je meer lezen over het Lighthouse.

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze tekst, klik hier.

Met liefdevolle groet,
Het Schoolteam,
Annâme, Barbara, Carina, Renate en Willemien

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang je onze nieuwsbrief al? Blijf op de hoogte en schrijf je in.
Nieuwsbrief inline

Anandajay

Anandajay is de grondlegger van de Light of Being en de School of Spiritual Awareness, waar hij al tientallen jaren zijn vredesboodschap via talloze programma’s, bijeenkomsten en opleidingen doorgeeft. Tevens is hij de bron en ontwikkelaar van de twaalf unieke Light of Being werkvormen, die wij in ons werk gebruiken.

Lees en beluister meer over hem, zijn Teachings, zijn boeken en muziek.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram