In deze cursus maak je via begeleide meditaties kennis met de Light of Being Meditatie die door Anandajay is ontwikkeld. Deze meditatie bestaat uit vier fases, die je begeleiden om vanuit de oppervlakte af te dalen naar de diepgang van jezelf. Je wordt begeleid om uit je gewoonte te stappen en vanuit de stilte in je brein af te dalen naar de liefde in je hart, thuis te komen in je bekken, en je daarin omhuld te voelen door het leven om je heen. We werken in de begeleide meditaties onder meer met ademoefeningen en muziek van Anandajay. De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden.

In de cursus Aura Awakening helpt een geleide meditatie je om contact te maken met de energetische werkelijkheid van jezelf op dat moment. Je maakt contact met specifieke gebieden in je lichaam of met je chakra’s. Alles wat je daardoor ontdekt, ga je vertalen in kleuren, die je inkleurt op speciaal daarvoor gemaakte tekeningen. Je kunt daardoor in de spiegel van je energetische werkelijkheid kijken. Op deze manier helpt het wakker worden voor de taal van je aura je om je bezieling te ervaren.

De tekeningen krijg je per email toegestuurd. Je hebt een doosje kleurpotloden nodig, om mee te kunnen doen.

Deze meditatieve bijeenkomsten met Mantra Prayers (mantragebeden) en teksten van Anandajay zijn momenten om je even vrij te maken van je verplichtingen en ruimte en aandacht te hebben voor jezelf. De Mantra Prayers die we samen beleven en de teksten die we lezen, helpen je open te gaan voor de diepgang van jouw bestaan en de vrede, liefde en schoonheid die daaraan eigen is. Je wordt uitgenodigd alle beelden en ideeën die je daar misschien over hebt, los te laten om jezelf in het hier en nu te kunnen ontmoeten.  De bijeenkomsten beginnen met muziek en een inleidende meditatie, gevolgd door het lezen van een spirituele tekst die een levensthema belicht, waarna we samen een Mantra Prayer beleven die hierbij aansluit. 

Je wordt in deze cursus Peacebreathing uitgenodigd om alle technieken even te laten en de adem jouw begeleider te laten zijn. Je gaat voelen dat je de adem niet hoeft te halen, maar dat je de adem krijgt. Door de adem te laten komen en gaan zoals die zelf wenst, leer je de controle los te laten en je over te geven aan de diepere levensles van ontvangen en loslaten, sterven en geboren worden. Deze ademvorm nodigt je uit grenzen los te laten, waardoor binnen en buiten met elkaar verbonden raken. Dit heeft een vrede gevende invloed op jouw menszijn. De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden.

Bij Selfhealing gecombineerd met Selfmassage raak jij jezelf liefdevol aan op één of meerdere energetisch punten rondom de 7 chakra’s (een netwerk, bestaande uit 75 healingpunten, zoals die beschreven zijn door Anandajay).Door deze punten aan te raken en ook met elkaar te verbinden (Selfmassage) versterk je de doorstroming van de helende levensenergie die misschien in jou geremd of vastgehouden was. Je geeft haar weer de ruimte om via jouw handen haar werk te doen en om jou te helen. De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden. 

Evolutionaire Yoga is een vloeiende en meditatieve vorm van yoga die je uitnodigt om het contact met je lichaam te voelen en te verdiepen.  De verschillende yogahoudingen die wij aanreiken in evolutionaire yoga, zowel liggend, zittend als staand, zijn gebaseerd op de traditionele asana’s die zo zijn aangepast dat  ze je in contact brengen  met verschillende fases in je vroegste  ontwikkeling, Zo ontmoet je je prilste ervaringen in het hier en nu, in je volwassen menszijn.

Voor wie:

Als je van yoga houdt, of als je de diepgang van yoga wenst te ontdekken.

Als je jezelf en je lichaam beter wilt leren kennen en begrijpen, contact wil maken met de diepere drijfveren in je bestaan, dan kan evolutionaire yoga iets voor jou zijn. We laten je in verschillende yogahoudingen voelen hoe de ervaringen van jou als baby in je lichaamsgeheugen opgeslagen zijn en je waarschijnlijk nog steeds beïnvloeden. Hiervan bewust worden en ontspanning daarin toelaten werkt helend door in alle cellen.

Omdat deze yoga begint bij jou hier en nu, is deze yoga geschikt voor zowel beginners als voor yogadocenten die verlangen naar verdieping in hun eigen lesgeven

Verlang je naar:

*Contact met je lichaam

*Meer begrip en liefde voor de mens die je bent.

*Yogahoudingen die inzicht kunnen geven in je levenshouding.

*Een leven in verbinding met alles om je heen.

*Bewustwording van hoe jij in relatie staat tot jezelf en anderen.

Wat brengt deze yoga jou:

*Je gaat ontdekken dat je niet alles alleen hoeft te doen, maar dat er een dragende grond is waarop je kan leren vertrouwen.

*Je leert opengaan voorbij je conditioneringen zodat je jezelf anders leert kennen.

*Je gaat ervaren dat je deel bent van een groter geheel.

*Je leert ontvangen en geven.

Praktische informatie

Opbouw van de les

*Een korte uitleg over de yogahouding die we gaan ervaren en de ontwikkelingsfase waar deze houding mee is verbonden.

*Een meditatie of adem-oefening ter voorbereiding op de yoga houding(en).

*De yogahouding (dit is de kern van de les)

*Een korte deelronde waarin ruimte is om in te gaan op wat je ervaren hebt.

Omdat alle lessen een eigen thema hebben zijn ze ook los van elkaar te volgen. 

Deze meditatieve bijeenkomsten met Mantra Prayers (mantragebeden) en teksten van Anandajay zijn momenten om je even vrij te maken van je verplichtingen en ruimte en aandacht te hebben voor jezelf. De Mantra Prayers die we samen beleven en de teksten die we lezen, helpen je open te gaan voor de diepgang van jouw bestaan en de vrede, liefde en schoonheid die daaraan eigen is. Je wordt uitgenodigd alle beelden en ideeën die je daar misschien over hebt, los te laten om jezelf in het hier en nu te kunnen ontmoeten. De bijeenkomsten beginnen met muziek en een inleidende meditatie, gevolgd door het lezen van een spirituele tekst die een levensthema belicht, waarna we samen een Mantra Prayer beleven die hierbij aansluit. Klik voor achtergrond informatie bij de Mantra Prayers en de teksten die we gebruiken.

In de cursus Aura Awakening helpt een geleide meditatie je om contact te maken met de energetische werkelijkheid van jezelf op dat moment. Je maakt contact met specifieke gebieden in je lichaam of met je chakra’s. Alles wat je daardoor ontdekt, ga je vertalen in kleuren, die je inkleurt op speciaal daarvoor gemaakte tekeningen. Je kunt daardoor in de spiegel van je energetische werkelijkheid kijken. Op deze manier helpt het wakker worden voor de taal van je aura je om je bezieling te ervaren.

Via deze cursus kan je kennismaken met deze werkvorm.

Retraite met groepsbijeenkomsten, individuele begeleiding en als gastdocent Anandajay (satsang en eventueel een individueel gesprek met hem)voor leerlingen en cursisten van Anandajay en de teachers

Heb je behoefte aan extra zelfliefde, wens je bewust tijd en ruimte te creëren voor een ontmoeting met jezelf en die relatie dieper aan te gaan? 

Wil je daarin door ons begeleid worden via de werkvormen en daarnaast geïnspireerd worden door de satsang met Anandajay? 

Wat kun je verwachten
We beginnen na het gezamenlijke eten met de satsang van Anandajay op vrijdagavond, die we (teachers) in de rest van het weekend met verschillende meditaties en werkvormen verdiepen en tastbaar ervaarbaar maken.

De individuele gesprekken met Anandajay zijn in de avond zodat er overdag alle ruimte is voor het aangaan van het contact met jezelf, als voorbereiding op je eventuele gesprek.
Ook als je geen gesprek hebt met Anandajay, is dit weekend een uitgelezen gelegenheid om te herijken en weer bij jezelf thuis te komen.

Dit vriendschapsweekend bieden we jullie als vrienden met een korting aan.

Wat geeft het jou
* Tijd om met jezelf te zijn in de inbedding van het Lighthouse, in de
mooiste maand van het jaar.
* Een diepe doorwerking van de satsang tot in je lichaam, je gevoel en je
bewustzijn.
* Een intiem en vreugdevol samenzijn met gelijkgestemden.
* Een herijking.
* Een vruchtbare grond voor je eventuele gesprek.Retraite met groepsbijeenkomsten, individuele begeleiding en eventueel als gastdocent Anandajay (en mogelijk een individueel gesprek met hem)

Herken je dat je aldoor weer in  een ‘zelfverbeteringsproject’ terechtkomt waarvan je  het doel steeds opnieuw naar de toekomst doorschuift, omdat de echte vervulling uitbijft, je gemis toch net niet helemaal wordt beantwoord?

Wens je contact te maken met jezelf, met je lichaam, met wat je voelt, wat je denkt, met wat je bent en waar je naar verlangt?

In ons ervaringsweekend ‘thuiskomen bij jezelf’ gebruiken we onder meer meditatie en gesprek (satsang van Anandajay), yoga, adem, heartsinging, sacrale dans, selfhealing en aura awakening. Dit alles helpt je om van het denken in het voelen te komen, zodat jij ervaart dat er een liefdevol middelpunt is in jouw bestaan waar je je aan kunt toevertrouwen. Je komt in contact met je eigenheid, je eigen liefde en je eigen kracht. Je ontdekt dat precies het aanvaarden van jouw gemis of onvervuldheid, de ingang is naar Jou.

Wat geeft dit ervaringsweekend jou?

 • Je voelt weer waar het om gaat in je leven.
 • Je kunt je ‘maatschappelijke rollen’ afleggen en zijn wat je echt bent.
 • Je mag even ‘uithuilen’ en opnieuw beginnen.
 • Een bad van op jou afgestemde aandacht waarin ook je ego zich kan ontspannen.
 • Contact met vreugde, liefde, vrede in jezelf.

Je krijgt een duidelijk gevoel bij wat we voor jou kunnen betekenen.  En je zult na dit weekend verrijkt met nieuwe inzichten, met nieuwe energie, en een ander gevoel over jezelf en je leven naar huis gaan.  

Wat kun je verwachten

 • Een verstillend en tevens vitaliserend weekend
 • De mogelijkheid om een individueel gesprek met Anandajay te boeken (zaterdag- of zondagavond)
 • Een waaier aan ingangen die je helpen vrij te worden van je conditioneringen
 • Mantra’s, puja’s en andere muziek die jouw energie laten stromen
 • Plezier en uitwisseling met gelijkgestemden
 • Handreikingen om mee naar huis te nemen

Copyright © 2022 – 2024 The Light of Being School of Spiritual Awareness Webdesign: Blauwe Nacht